Chiftelute cu cartofi la cuptor
Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute cu cartofi la cuptor
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftelute cu cartofi la cuptor
Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt si calita, cele 2 felii de paine inmuiate, stoarse bine si zdrobite. Se adauga sare, piper si 1 ou si se amesteca bine.
Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și feliați.
Pune feliile de cartofi pe fundul tavii si adauga deasupra lor chiftele rotunde. Le-am cam înghesuit în tavă, deși era destul de mare.
Amestecați smântâna cu un ou și laptele. Se toarna amestecul uniform in tava, se presara cu sare si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 45-50 de minute sau pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata se adauga branza rasa si se mai coace inca 5 minute. Se presara cu oregano si se lasa la racit 10-15 minute. Poftă bună!
Ingrediente Chiftelute cu cartofi la cuptor
350 g carne tocata
4-5 cartofi medii
2 felii de paine
1 ceapa mare
100 g smantana
2 oua
100-150 ml lapte
sare
piper
20-30 g cascaval razuit
oregano