Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă - Cum se prepara aceste Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

 

Astăzi îți recomandăm o o rețeta inedită, destul de calorică, dar foarte gustoasă, de chiftele cu sos delicios de maioneză și ceapă marinată. Pentru aceste Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă, sunt necesare ingredientele următoare: chiftele, maioneză, iaurt, ceapă, oțet.    

Ingrediente Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă Chifteluțe de porc/pui (reteta aici) Sos: 250 g maioneză 150 g iaurt grecesc Ceapă marinată: 1 ceapă roșie mare 500 ml apă 100 ml oțet 1 linguriță zahăr 1 linguriță boabe piper 2 foi dafin sare

Cum se prepara aceste Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă:

Pregătește chifteluțele după rețeta de aici.

Într-o cratiță, pune apa, oțetul, o linguriță de zahăr, boabe de piper, foi de dafin și o lingură de sare. Pune totul la fiert.

Curăță și taie ceapa julien, apoi opărește-o în amestecul de apă cu oțet. Lasă-o câteva minute, apoi scurge-o și las-o la răcit.

Într-un bol mare, pune iaurtul, maioneza și un praf de sare și amestecă bine. Adaugă ceapa răcită. Adaugă chiftelele și amestecă-le bine cu sosul de maioneză. Presară pătrunjel verde tocat sau ce îți place ție și servește salata.

Deși este un preparat caloric, este foarte gustos și sățios.

Încearcă și rețeta de Pârjoale moldovenești cu carne de pui sau varianta de Chiftele de pește.

Îți recomandăm și rețeta de Chifteluțe marinate.

Ingrediente Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

Ingrediente Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

Chifteluțe de porc/pui (reteta aici)

Sos:

250 g maioneză

150 g iaurt grecesc

Ceapă marinată:

1 ceapă roșie mare

500 ml apă

100 ml oțet

1 linguriță zahăr

1 linguriță boabe piper

2 foi dafin

sare

Categorii