Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare delicioasă. Această mâncare se poate face foarte bine și cu sos de roșii, dar mie-mi place cu sos de smântână și cașcaval, un sos foarte gustos și sățios. Este un sos foarte bun, care se poate servi și fără chifteluțe, numai cu spaghete, dar în acest caz ar mai fi necesare niște feliuțe de jambon, pentru ca mâncarea să fie perfectă. Mi se pare că nici un sos nu este mai bun, cu paste, sau cu chifteluțe...
Ingrediente Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
500 grame de spaghete
Pentru chifteluțe:
500 grame de carne tocată de porc
1 ou
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 lingură de făină albă
2 linguri de pesmet
sare
piper
făină albă pentru modelat chifteluțele
ulei de floarea soarelui pentru prăjit chifteluțele
Pentru sos:
100 grame de unt
300 ml de smântână grasă
100 grame de cașcaval răzuit
1 lingură de amidon
sare
oregano