Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

 

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare delicioasă. Această mâncare se poate face foarte bine și cu sos de roșii, dar mie-mi place cu sos de smântână și cașcaval, un sos foarte gustos și sățios. Este un sos foarte bun, care se poate servi și fără chifteluțe, numai cu spaghete, dar în acest caz ar mai fi necesare niște feliuțe de jambon, pentru ca mâncarea să fie perfectă. Mi se pare că nici un sos nu este mai bun, cu paste, sau cu chifteluțe...

Ingrediente Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

500 grame de spaghete

Pentru chifteluțe:

500 grame de carne tocată de porc

1 ou

1 ceapă

3 căței de usturoi

1 lingură de făină albă

2 linguri de pesmet

sare

piper

făină albă pentru modelat chifteluțele

ulei de floarea soarelui pentru prăjit chifteluțele

Pentru sos:

100 grame de unt

300 ml de smântână grasă

100 grame de cașcaval răzuit

1 lingură de amidon

sare

oregano

Categorii