Chiftelute de porc, cu piure de broccoli

Reteta culinara Chiftelute de porc, cu piure de broccoli din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute de porc, cu piure de broccoli

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute de porc, cu piure de broccoli

 

Ne plac mult chifteluțele de porc și cu o garnitură diferită de ceea ce se servește de obicei (piure de broccoli și inimioare de sfeclă roșie) ni s-a părut ceva mai special, ca pentru un dejun aparte. Din aceste ingrediente am făcut 36 de chifteluțe, câte 3/porție, iar garnitura a fost doar pentru 4 porții.

 

INGREDIENTE
Pentru chifteluțe: 600 grame de carne de porc 2-3 ouă 1 ceapă galbenă medie 3-4 căței de usturoi 1 cartof alb 1 felie de pâine 2 linguri încărcate de făină albă 3-4 linguri de lapte, pentru umezit felia de pâine 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa 5-6 linguri de făină albă pentru modelat sare piper 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu ulei de floarea soarelui, pentru prăjit chifteluțele Garnitura: 1 broccoli 4 căței de usturoi 50 grame de unt 3 linguri de smântână grasă sare piper oregano Pentru servit: 2 linguri de smântână 1 sfeclă roșie fiartă și feliată

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic, în ulei suficient.

Se curăță usturoiul, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică.

Se înmoaie o felie de pâine în lapte dulce și apoi se stoarce bine.

Se curăță cartoful, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică.

Carnea se spală, se fasonează, se macină și se amestecă bine cu: ouăle, cartoful răzuit, felia de pâine înmuiată în lapte și stoarsă, ceapa călită, usturoiul răzuit pe răzătoarea mică, făina albă și condimentele.

Se ia câte o lingură de compoziție și se formează chifteluțe care se depun pe planșeta înfăinată, până ce se fac toate.

Se toarnă uleiul în tigaie, se înfierbântă, după care se diminuează focul de la aragaz și se prăjesc chifteluțele, la foc mic, pe ambele fețe, până se rumenesc frumos, fără să se ardă.

Chifteluțele prăjite se depun pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.

Pentru garnitură, se desfac buchețelele de broccoli, se spală bine sub jet de apă și se fierb la aburi, cu cei patru căței de usturoi, curățați și spălați în prealabil.

Când broccoli a fiert, se mixează, împreună cu usturoiul. Pentru piureul de broccoli se adaugă untul și smântâna. Se condimentează cu: sare, piper și oregano, după gust.

Pentru servit, se feliază (sau se decupează, sub o formă oarecare) o sfeclă roșie, fiartă în prealabil. Se poate decora piureul de broccoli cu o linguriță de smântână.

Ingrediente Chiftelute de porc, cu piure de broccoli

Pentru chifteluțe:

600 grame de carne de porc

2-3 ouă

1 ceapă galbenă medie

3-4 căței de usturoi

1 cartof alb

1 felie de pâine

2 linguri încărcate de făină albă

3-4 linguri de lapte, pentru umezit felia de pâine

5-6 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa

5-6 linguri de făină albă pentru modelat

sare

piper

1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

ulei de floarea soarelui, pentru prăjit chifteluțele

Garnitura:

1 broccoli

4 căței de usturoi

50 grame de unt

3 linguri de smântână grasă

sare

piper

oregano

Pentru servit:

2 linguri de smântână

1 sfeclă roșie fiartă și feliată

Categorii