Chiftelute din peste

Reteta culinara Chiftelute din peste din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute din peste

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute din peste

 

Va prezint o reteta simpla care se prepara foarte repede si este si foarte buna. Pestele gen; cod ,merluciu sau stiuca este un peste slab si daca nu-i "ajutat " un pic cu grasime, ies chiftelele fade  si inecacioase. De aceea chiftelutele facute astfel , sunt printre preferatele mele . V-o impart si voua cu multa placere. Ideala pentru platoul pescaresc ca aperitiv la mese festive sau .

 

INGREDIENTE
1 kg peste sau 700 g de file de peste de care aveti (cod ,merluciu,stiuca ) 1 ou 100 g unt 200 g ceapa 200 g morcov 2-3 felii paine mai veche fara coaja O lingurita rasa sare sau dupa gust Piper dupa gust 250 g pesmet Lapte pentru inmuiat painea Ulei pentru prajit

Pestele il decongelam si l filetam ,scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea ,inca odata verificam atent de oase.V-a rezulta 700 g de file.

Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele.

Ceapa o curatam ,o spalam si o taiem grosier.

Morcovul il curatam,spalam si-l dam prin razatoarea mare.

Intr-o tigaie,adaugam untul , and s-a topit ,adaugam ceapa,sotam 4 minute apoi si morcovul,mai sotam 4 minute la foc potrivit.

Trecem pestele, continutul tigaii si painea inmuiata prin masina de tocat sau robot de bucatarie,scoatem intr-un castron,adaugam oul batut spuma,potrivim de sare si piper si dam la rece pentru 20 minute.

Formam chiftelele si le trecem prin pesmet apoi le prajim la foc mediu, aproximativ 4 minute pe o parte si 4 minute pe cealalta parte sau pana capata o nuanta aurie.Se scot intr –n castron captusit cu prosop de bucatarie,pentru a absorbi excesul de ulei.

Se servesc simple sau cu sos de ciuperci,dulceata ardei iute,cu garnitura de cartofi piure , natur sau legume .

Pofta buna!

Ingrediente Chiftelute din peste

1 kg peste sau 700 g de file de peste de care aveti (cod ,merluciu,stiuca )

1 ou

100 g unt

200 g ceapa

200 g morcov

2-3 felii paine mai veche fara coaja

O lingurita rasa sare sau dupa gust

Piper dupa gust

250 g pesmet

Lapte pentru inmuiat painea

Ulei pentru prajit

Categorii