Chiftelute fifty-fifty

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Ucraina. Cum sa faci Chiftelute fifty-fifty

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute fifty-fifty

 

  Cui nu-i plac chiftelutele ? Mie cu siguranata , da !!! Imediat ce am intalnit aceasta reteta , mi-am zis : De ce nu as incerca si altfel ? Este o reteta des preparata de gospodinele din Odessa , tine de bucataria locala cu specific jumatate ucrainian -jumatate evreiesc . In dialect local se numes ,, Tyapi "' Denumirea de fifty-fifty vine de la faptul ca chiftelutele contin jumatate carne -jumatate preponderent verdeturi .Obtineti chiftelute gustoase , suculente si light .  

 

INGREDIENTE
500 gr piept pui 150 gr paine -mai veche 150 ml lapte 1 ceapa verde 1 ceapa galbena patrunjel verde marar -optional cimbru-optional sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei Curatati, spalati si tocati marunt ceapa si verdeturile. Painea se pune la inmuiat in lapte , apoi se stoarce . Reteta prevede paine si verdeturi in cantitate egala cu carnea . Carnea de pui impreuna cu painea inmuiata se da prin masina de tocat . Amestecati carnea , painea si verdeturile cu ceapa impreuna cu sare si piper. Puteti lasa amestecul la frigider sa se odihneasca , de la 30 minute pana la cateva ore . Cu mainile umezite cu apa sau ulei se formeaza chiftele de forma aproximativ egala. Prajiti [ nu de tot ],chiftelele in putin ulei pe ambele parti pana cand incepsa se albeasca . Se transfera chiftelele in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 10-15 minute la 180 grade Celsius . Chiftelutele fifty-fifty sunt gustoase atat calde cat si reci insotite de salata sau garnitura preferata . Noi le-am servit cu salata de cruditati si sos de smantana cu usturoi .

Ingrediente Chiftelute fifty-fifty

500 gr piept pui

150 gr paine -mai veche

150 ml lapte

1 ceapa verde

1 ceapa galbena

patrunjel verde

marar -optional

cimbru-optional

sare

piper negru macinat

3-4 linguri ulei

Categorii