Chiftelute marinate
Reteta culinara Chiftelute marinate din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute marinate
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftelute marinate
Chifteluțele dintr-un amestec de carne tocată (mai multă de porc!) cu aromele necesare sunt o mâncare foarte sățioasă și bună. Numai mirosul pe care-l emană și ai senzația că fără ele nu se mai poate... De câțiva ani, de când am constatat că mezinului îi plac foarte mult așa, fac mai ales chifteluțe marinate. Pentru că au tot ce le trebuie și nu necesită neapărat garnitură. Nici chiar acrituri... Și pentru a le face mai puțin tari, dense și câlțoase, adaug puține legume, care le dau o textură foarte plăcută, moale și pufoasă. Chifteluțele care au numai carne sunt cam aspre și tari... Mai nou, plecând de la rațiuni de ordin medical (regim) se mai fac și chifteluțe la cuptor, dar eu cred că adevăratele chifteluțe gustoase se fac prăjite în ulei. Cuptorul usucă. Din ingredientele de mai jos am făcut aproape 60 de chifteluțe.
Ingrediente Chiftelute marinate
Pentru chifteluțe
1 kg de carne tocată amestec (mai multă de porc)
3 ouă
1 ceapă mare
1 morcov
1 cartof crud
2 felii de pâine muiate (și apoi stoarse) în lapte
4 căței mari de usturoi
1-2 felii de pâine
1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
2 linguri de făină
lapte dulce pentru înmuiat pâinea
sare
piper
făină pentru modelat chifteluțele
ulei pentru călit ceapa
ulei pentru prăjit chifteluțele
Pentru sos
700 ml suc de roșii
1 lingură de făină
1 frunză de dafin
2-3 lingurițe de zahăr tos
1 linguriță rasă de sare
2 cepe
2 căței de usturoi
piper
1 linguriță oțet (facultativ) - eu n-am folosit.
apă