Chiftelute marinate

Reteta culinara Chiftelute marinate din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute marinate

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute marinate

 

Chifteluțele dintr-un amestec de carne tocată (mai multă de porc!) cu aromele necesare sunt o mâncare foarte sățioasă și bună. Numai mirosul pe care-l emană și ai senzația că fără ele nu se mai poate... De câțiva ani, de când am constatat că mezinului îi plac foarte mult așa, fac mai ales chifteluțe marinate. Pentru că au tot ce le trebuie și nu necesită neapărat garnitură. Nici chiar acrituri... Și pentru a le face mai puțin tari, dense și câlțoase, adaug puține legume, care le dau o textură foarte plăcută, moale și pufoasă. Chifteluțele care au numai carne sunt cam aspre și tari... Mai nou, plecând de la rațiuni de ordin medical (regim) se mai fac și chifteluțe la cuptor, dar eu cred că adevăratele chifteluțe gustoase se fac prăjite în ulei. Cuptorul usucă.   Din ingredientele de mai jos am făcut aproape 60 de chifteluțe.

Ingrediente Chiftelute marinate

Pentru chifteluțe

1 kg de carne tocată amestec (mai multă de porc)

3 ouă

1 ceapă mare

1 morcov

1 cartof crud

2 felii de pâine muiate (și apoi stoarse) în lapte

4 căței mari de usturoi

1-2 felii de pâine

1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

2 linguri de făină

lapte dulce pentru înmuiat pâinea

sare

piper

făină pentru modelat chifteluțele

ulei pentru călit ceapa

ulei pentru prăjit chifteluțele

Pentru sos

700 ml suc de roșii

1 lingură de făină

1 frunză de dafin

2-3 lingurițe de zahăr tos

1 linguriță rasă de sare

2 cepe

2 căței de usturoi

piper

1 linguriță oțet (facultativ) - eu n-am folosit.

apă

Categorii