Chiftelute marinate

Reteta culinara Chiftelute marinate din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute marinate

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chiftelute marinate

 

„Rețete de suflet” Pentru această rețetă m-am uitat în curtea Oanei, doar ea le-a făcut la Crock Pot, am ales să le prepar la cuptor. Au iesit foarte bine. Mulțumesc pentru inspirație, Oana! >: D <

Pt. Chiftele: 500 g carne de porc tocata 1 morcov mai mic 1 cartof mai mic 1 catel mare de usturoi sare, piper dupa gust 1 sau 2 lg pesmet patrunjel verde tocat Pt. SOS: 2 roșii mari, suculente 1 bucată ceapă albă 1 catel mare de usturoi 1 lg otet balsamic 2 lg ulei de măsline 1 zahăr lgt sare, piper dupa gust 100 ml apă 1 crenguță de cimbru 1 crenguță de rozmarin 2 foi de dafin

Pregătiți chiftelele. Pune carnea tocată într-un bol. Morcovul se curata, se spala si se pune pe razatoarea cu gauri mici. Se pune peste carne. Cartoful se curata, se spala si se pune pe razatoarea cu gauri mici. Stoarceti bine cartofii si puneti-i peste carne. Se rade si se macina usturoiul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se adauga oul, patrunjelul tocat si pesmetul. Amestecă bine cu mâna noastră. După ce compoziția este bine omogenizată, se formează bile potrivite. Se pune pe o farfurie si se lasa deoparte pana ce sosul este gata.

Se spala rosiile, se fierbe in apa clocotita, se curata de coaja si apoi se taie cubulete. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe. La fel și usturoiul. Se pun peste rosii, se toarna apa, otet balsamic, ulei de masline, sare, zahar si piper. Amesteca totul bine.

Luați un castron de yena și turnați puțin din amestec pentru a acoperi fundul vasului. Asezati chiftelele una langa alta astfel incat sa se potriveasca toate. Turnați peste restul de sos, puneți deasupra crenguțele de rozmarin, cimbrul și foile de dafin. Acoperiți vasul cu folie de aluminiu sau cu capac, dacă are vasul. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 1 ora. După acest timp, încercați chiftelele și dacă sunt gata, lăsați-le încă 15 minute fără a fi acoperite. 

Intre timp pregatim piureul de cartofi si apoi servim chiftelute, garnisite cu patrunjel verde tocat.

Poftă bună!

Ingrediente Chiftelute marinate

500 g carne tocata de porc

1 morcov mai mic

1 cartof mai mic

1 catel mare de usturoi

sare, piper dupa gust

1 ou

2 lg pesmet

patrunjel verde tocat

2 rosii mari, zemoase

1 buc ceapa alba

1 catel mare de usturoi

1 lg otet balsamic

2 lg ulei de masline

1 lgt zahar

sare, piper dupa gust

100 ml apa

1 crenguta cimbru

1 crengura rozmarin

2 foi de dafin

Categorii