Cighir din ficatei de pui

Reteta culinara Cighir din ficatei de pui din categoria Ficat. Specific Romania. Cum sa faci Cighir din ficatei de pui
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cighir din ficatei de pui
Cuvântul "cighir" vine din limba turcă și înseamnă "măruntaie". În Moldova "cighirul" este, de fapt "drobul", deși el are mai multe sensuri, dintre care cel mai cunoscut este de "fel de mâncare preparat din măruntaie de porc, miel, etc., tocate și înfășurate în prapur". Există și varianta de "cighir moldovenesc", un fel de chiftele (și cuvântul "chiftele" vine din limba turcă!) făcute din carne și organe de porc, cu multă ceapă, usturoi, piper și ardei iute, prăjite în untură. Așadar cighirul este drobul știut de toată lumea. Eu nu prea fac drob de miel, pentru că are un gust foarte puternic. De cele mai multe ori fac drob de champignons, care este foarte bun și răcoros, dar și din ficat de porc și mai ales din ficat de pui. Acesta din urmă este mai bun, mai plăcut și mai fin. Acum, cînd au ieșit zarzavaturile noi, sunt tentată să-l prepar, ca pe o rețetă de picnic, dar și ca un aperitiv de toate zilele.
Ingrediente Cighir din ficatei de pui
300 grame ficăței de pui
4 ouă
2 linguri făină albă
miezul de la 3-4 felii de pâine
1 legătură de ceapă verde
1 legătură de usturoi verde (numai codițele)
2 legături de mărar
1 legătură de pătrunjel
ulei pentru prăjit ceapa
1 vârf de cuțit de bicarbonat
sare
piper
1 linguriță de Vegeta
2 ouă fierte tari