Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor

Reteta culinara Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor

 

Rețeta Mirelei, de pulpe cu cartofi la cuptor, mi-a făcut poftă de o mâncare tradițională deja, foarte bună și plăcută oricui, cu piure de cartofi cremos. Eu prefer partea inferioară a pulpelor, pentru că mi se pare mai gustoasă, deși are mai puțină carne. Preparate astfel, cu vin și usturoi la cuptor, ciocănelele sunt mai fragede, mai gustoase, mai plăcute. Eu nu le rumenesc prea tare, le las cu puțin sos, ca să fie moi și plăcute. Mi se pare că pulpele prea rumenite sunt cam uscate, de parcă s-ar transforma în câlți. Dar fiecare gătește așa cum îi place... Așa că dacă vă plac pulpele mai uscate, nu aveți decât să le țineți mai mult în cuptor.

 

INGREDIENTE
10 ciocănele de pui 4-5 căței de usturoi 1 roșie 200 ml de vin alb, de calitate 100 ml de apă 50 ml de ulei de floarea soarelui sare piper boia de ardei dulce condimente pentru pui cimbru oregano 2-3 crenguțe de cimbru uscat Pentru garnitură: piure de cartofi cu unt și smântână grasă 1-2 fire de pătrunjel verde

Pulpele se curăță de tuleie și de pielea galbenă, groasă de la bază. Se spală bine, în două-trei ape, apoi se pun la scurs, în strecurătoare.

Se spală usturoiul și roșia, după care se feliază.

Se pun ciocănelele în tavă, se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei, cimbru, oregano și condimente pentru pui. Se întercalează feliile de roșii, între ciocănele și se adaugă feliuțele de usturoi.

Se adaugă lichidele: vinul, apa și uleiul de floarea soarelui, se pun crenguțele de cimbru și se dă tava la cuptor, la temperatură medie.

Din când în când, se stropesc ciocănelele cu sosul din tavă, pentru a nu se usca și se întorc pe partea cealaltă.

Când ciocănelele s-au rumenit ușor și a mai rămas puțin sos în tavă se scot din cuptor și se servesc cu piure de cartofi cremos, pregătit între timp. Se poate decora farfuria cu frunze proaspete de pătrunjel, felii de roșii din tavă și cu 1-2 linguri de sos.

Partea inferioară a ciocănelelor poate fi învelită în staniol, pentru igienă.

Ingrediente Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor

10 ciocănele de pui

4-5 căței de usturoi

1 roșie

200 ml de vin alb, de calitate

100 ml de apă

50 ml de ulei de floarea soarelui

sare

piper

boia de ardei dulce

condimente pentru pui

cimbru

oregano

2-3 crenguțe de cimbru uscat

Pentru garnitură:

piure de cartofi cu unt și smântână grasă

1-2 fire de pătrunjel verde

Categorii