Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi

 

Pentru acest sfârșit de săptămână am făcut un fel principal foarte gustos, sănătos, ușor și dietetic, fără prăjeli și fără grăsimi. Tot să mănânci așa ceva...! Ca sos am făcut rapid un amestec ușor de muștar și smântână, care a ieșit foarte bun. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care carnea a stat în frigider, la baiț.

Ingrediente Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi

4 ciocănele de pui

2 cartofi roz, mari

2 morcovi

1 legătură de frunze de pătrunjel

Pentru baiț:

sare

piper

usturoi

boia de ardei dulce

amestec preparat în casă din ierburi uscate (mărar, busuioc, cimbrișor, leuștean...)

1 pahar cu apă

Pentru sos:

1 linguriță de muștar clasic

2-3 linguri de smântână grasă

Categorii