Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400

 

 Nimic pretentios, nimic sofisticat doar mancare. Mancare buna de calitate cu ingrediente din gospodarie de la tara!!!

 

INGREDIENTE
1,5 kg ciolan afumat-de casa 1,5 kg cartofi -de la tara 1 lingura boia rosie ungureasca 1 lingura zaatar-condiment cu cimbru salbatic 2 caciulii de usturoi -de la tara sare piper patrunjel verde Ciolanul proaspat afumat se spala si se pune la fiert in apa . Se fierbe pana cand carnea este patrunsa si soricul este moale . Se scoate ciolanul din apa in care a fiert.Nu aruncati apa . CartofiiSe curata , se spala si se taie pe lungime . Asezati cartofii intr-o tava cu ciolanul fiert in mijloc . Caciuliile de usturoi se curata de mustati , se spala , se taie in doua si se pun in tava cu cartofi si carne . Sarati usor si condimentati cu sare pipe, boia dulce si zaatar . Turnati deasupra cartofilor , cat sa treaca peste ei , zeama in care a fiert ciolanul . Se da tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu , timp de o ora . Indepartati folia si lasati carnea si cartofii sa se rumeneasca . Daca este necesar mai puneti putina zeama din cand incand ca sa nu se prinda cartofii de tava . La sfarsit serviti ciolanul cu cartofi cu patrunjel verde presarat pe deasupra , alturi de muraturile preferate .

Ingrediente Ciolan de porc afumat cu cartofi - reteta cu carne nr. 400

1,5 kg ciolan afumat-de casa

1,5 kg cartofi -de la tara

1 lingura boia rosie ungureasca

1 lingura zaatar-condiment cu cimbru salbatic

2 caciulii de usturoi -de la tara

sare

piper

patrunjel verde

Categorii