Ciorba cu carne de pui - Reteta casei
Ciorba cu carne de pui - Reteta casei - Cum se prepara Ciorba cu carne de pui - Reteta casei.
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba cu carne de pui - Reteta casei
Pe mine cand ma loveste pofta musai sa mi-o potolesc, dar ce sa vezi sunt in priza cu ciresele amare si semi amare, cules, scos samburii, facut dulceata, la fix pe caldurile astea. Dar profit ca anul asta au rodit din belsug, n-au mai avut asa rod bogat de doi ani. Dar asta e alta poveste cu dulce , eu imi doream sa mananc o ciorba cu carne de pui, ceapa verde, mult marar si acrita cu bulion de zarzare, dar nu prea aveam vreme sa stau si de ciorba. Pana la urma pofta a invins. Mi-am cules din gradina ceapa verde si marar, am scos din lada frigorifica, morcov, ardei rosu si pastranac,taiate cubulete, doar sa le arunc in oala. Si mi-am facut damblaua, am mancat o portie serioasa asa fierbinte, curgeau apele pe mine ( e caldura mare moncher, nu ca era ciorba fierbinte :)))))))))))))))), eu mananc la extreme, ori foarte fierbinte, ori rece de la frigider. Pentru Ciorba cu carne de pui - Reteta casei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: tacamuri de pui, ceapa verde, orez, legume, verdeata.
Ingrediente Ciorba cu carne de pui - Reteta casei Tacam de pui, 8 bucati de spate, partea cu tartita ( aia imi place mie cel mai mult) ceapa verde 5-6 buc cca 300 g amestec morcov, ardei rosu, pastarnac ( taiate cubulete si congelate) 2 linguri orez sare 3 l apa ulei pt calit legumele 2 oua mici bulion de zarzare pt. acrit marar tocatCum se prepara Ciorba cu carne de pui - Reteta casei
Mai intai am scos carnea de pui de la congelator, am pus-o intr-o oala de 4 l, am adaugat apa -cca 3 l- si un praf de sare si am pus sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata.
Separat am curatat ceapa si am taiat-o marunt, impreuna cu morcovul, ardeiul rosu, pastarnacul si orezul, le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins, le-am calit cca 15 min.
Dupa ce am calit legumele si orezul, le-am transferat in oala cu carnea de pui fiarta, am mai lasat sa fiarba pana ce orezul a fiert bine, am potrivit de sare.
Am tras oala de pe foc si am lasat-o cateva minute sa se linisteasca, am batut bine 2 oua amestecate cu bulion de zarzare ( fiecare pune dupa gust sau se poate folosi zeama de lamaie sau sare de lamaie), am luat cu polonicul din zeama din oala si am adaugat peste ouale batute, amestecand bine, apoi am turnat totul in oala, la final am adaugat marar tocat.
Cam asta e reteta, nimic complicat, apropo, in ciorba asta nu imi place sa pun rosii. Sa aveti pofta, eu am savurat-o cu pofta ! Diseara mananc si o portie rece, fiebinte mi-a ajuns :))))))))))))))))))))))
Incearca si reteta de Ciorba de perisoare, o mancare foarte gustoasa sau varianta de Ciorba de gaina cu taitei de casa.
Iti recomandam si reteta de Ciorba radauteana, o bunatate.
Ingrediente Ciorba cu carne de pui - Reteta casei
Ingrediente Ciorba cu carne de pui - Reteta casei
Tacam de pui, 8 bucati de spate, partea cu tartita ( aia imi place mie cel mai mult)
ceapa verde 5-6 buc
cca 300 g amestec morcov, ardei rosu, pastarnac ( taiate cubulete si congelate)
2 linguri orez
sare
3 l apa
ulei pt calit legumele
2 oua mici
bulion de zarzare pt. acrit
marar tocat