Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

Prima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apoi si radacina de patrunjel feliute. Calim legumele in 2-3 linguri ulei de masline, le lasam sa se inmoaie putin si adaugam apa. Se curata si se taie sfecla rosie in cubulete si se pune in oala cu ciorba. Cand legumele sunt aproape fierte,se adauga cartofii taiati cubulete, se curata dovlecelul, se taie in sferturi pe lungime, se scot samburii si se taie feliute. Se adauga in oala cu ciorba. Cand legumele sunt fierte se pune zeama de varza, dupa gustul vostru, taiteii, sare dupa gust si se lasa pe foc pana taiteii sunt fierti. Dupa ce am oprit focul, se bat ouale ca pt omleta, si se pun cate putin in oala cu ciorba, amestecand mereu in compozitia din oala. Se adauga si patrunjelul tocat marunt si se serveste.

Ingrediente Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

1 ceapa rosie

1 dovlecel

2 morcovi

1 sfecla rosie

3 fire apio

2 radacini de patrunjel

2-3 linguri ulei de masline

1 ardei gras rosu sau galben

2 cartofi

3 rotocoale de taitei lati

2 oua

1 legatura patrunjel verde

500 ml zeama de varza

aproxitativ 3 litri apa

sare dupa gust

Categorii