Ciorba de fasole galbena

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de fasole galbena

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță și se spală legumele. Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și roșiile cubulețe, se umple cu apă și se lasă să fiarbă. Când clocotește, se adaugă păstăile de fasole rupte sau tăiate bucățele și dovlecelul tăiat cubulețe. Când legumele sunt fierte, se acreste cu borș, după gust, eu pun de obicei cam 500 ml de borș la o oală de 3 l cu ciorbă. Se ia focul și se adaugă verdețuri proaspete tocate mărunt. Se servește cu ceapă roșie. Timp de pregătire: aprox 10 min Timp de gătire: aprox 35 de minute Porții: 8 Poftă Bună! Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/ciorba-de-fasole-galbena.html

Ingrediente Ciorba de fasole galbena

1 ceapă galbenă

1 morcov

1 ardei gras verde

1 ardei gras roșu

1 linguriță sare

4 linguri ulei

2,5 l apă

500 g fasole galbenă

1 dovlecel

200 g roșii cubulețe la cutie

Borș 500 ml sau după gust

Pătrunjel

leuștean și mărar

după gust

1 ceapă roșie

Categorii