Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în puţin ulei înfierbântat, ceapa albă tocată mărunt, prazul şi ardeiul tăiate cubuleţe, morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare după gust şi roşiile cubuleţe, se completează cu apă şi se lasă să fiarbă cam 20 de minute. Apoi se adauga şi fasolea verde la conservă, care e deja fiartă, se mai lasă sa fiarbă cam 10 minute. Când este aproape gata, se acreste zeamă de varză, după gust, eu pun cam o cană. Se ia focul şi se adaugă verdeţurile tocate mărunt. Timp de pregătire: 10 min Timp de gătire: 45 min Porţii: 8 Poftă Bună! Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/ciorba-de-fasole-verde-acrita-cu-zeama.html

Ingrediente Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

800 g fasole verde păstăi (la conservă)

1 ceapă albă uscată

2 fire de praz

1 morcov

1 ardei gras roşu

Sare-după gust

200 g roşii cubuleţe(la conservă)

Zeamă de varză-după gust

Pătrunjel

leuştean şi mărar.

Categorii