Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de fasole verde si fasole boabe

Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte. Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei. In loc de sorici, se poate folosi sunca, bacon sau ciolan. A doua zi spalam fasolea si o punem la fiert in apa calda, se lasa sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp, scurgem apa cu atentie sa nu ne ardem si adaugam alta apa fierbinte peste fasole si o lasam sa fiarba. Adaugam si sorici care s-au inmuiat peste noapte. Legumele le curatam si le spalam bine. Morcovul il taiem rondele mai groase, pastarnacul cuburi, iar ceapa solzisori. Fasolea verde pastai, o spalam si o rupem daca pastaile sunt lungi. Cand fasolea uscata este aproape fiarta, adaugam in ea ceapa solzisori, morcovul rondele, pastarnacul cuburi si fasolea pastai. Lasam sa fiarba pana se inmoaie toate legumele. Adaugam usturoiul pisat si rosia decojita si taiata cubulete si pudra de ghimbir. Asezonam cu sare si lasam sa mai dea cateva clocote. Adaugam fruzele de tarhon si oprim focul. Seviti calda!

Ingrediente Ciorba de fasole verde si fasole boabe

200 gr sorici

300 gr fasole verde pastai

250 gr fasole uscata boabe

1 morcov

1 ceapa

1 pastarnac

3 catei usturoi

cateva fire de tarhon

1 rosie

sare

1 lingurita pudra ghimbir

Categorii