Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de carne, deci este o ciorba pe care o putem servi si pe perioada postului. Pentru a obtine o ciorba cu un gust deosebit, mai intai vom cali toate legumele si dupa aceea le vom fierbe in apa. Se toaca ceapa si se taie marunt ciupercile, apoi se calesc impreuna 15 minute. Se curata morcovii si ardeii grasi, se taie toate cubulete, apoi se pun in oala cu ceapa, ca sa se caleasca si sa se inmoaie putin. Dupa ce s-au inmuiat, vom turna peste ele 2-3 litri de apa si se mai lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute. Dupa ce au fiert toate legumele, se adaugă ciorba de ciuperci knorr, care a fost in prealabil dizolvata in putina apa rece, pasta de rosii, sare şi piper, după gust si amestecam bine ca sa nu se faca cocoloase. Mai lasam sa fiarba 7-10 minute la foc mic, apoi adaugam verdeturile taiate marunt, si acrim dupa gust(fie cu bors, fie cu lamaie, ce avem la indemana). Lasam putin din verdeturile tocate marunt pentru a presara la servirea ciorbei in farfurii. Este o ciorba delicioasa si apetisanta, aroma de ciuperci se simte in toata bucataria, mai ales cand avem ciuperci de padure sau hribi. Se poate servi cu smantana daca doriti. Noi nu am dres-o cu smantana ca sa nu-si piarda din aroma placuta de ciuperci. Va doresc, Pofta buna! Specific : Suceava-Romania

Ingrediente Ciorba de legume si ciuperci proaspete

-200 g ciuperci de padure

hribi sau ciuperci de cultura

-1+1/2 morcov

-1/2 ardei gras rosu

-1/2 ardei gras galben

-1/2 ardei gras verde

-1 ceapa mare sau 2 mai mici

-1pachet supa crema de ciuperci sau hribi(knorr)

-1 lingura vegeta de legume de casa

-marar

-patrunjel

-piper

-sare

- 30 ml ulei pentru catit legumele

-1 lingura pasta rosii

-smantana pentru servit (optional)

- pentru acrit folosim bors sau lamaie

-apa

Categorii

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

Reteta culinara Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare din categoria Supe. Cum sa

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan