Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de legume si ciuperci proaspete

Dupa cum observati, atat din imagini cat si din ingredientele necesare, toate sunt legume proaspete si nu am folosit nici un fel de carne, deci este o ciorba pe care o putem servi si pe perioada postului. Pentru a obtine o ciorba cu un gust deosebit, mai intai vom cali toate legumele si dupa aceea le vom fierbe in apa. Se toaca ceapa si se taie marunt ciupercile, apoi se calesc impreuna 15 minute. Se curata morcovii si ardeii grasi, se taie toate cubulete, apoi se pun in oala cu ceapa, ca sa se caleasca si sa se inmoaie putin. Dupa ce s-au inmuiat, vom turna peste ele 2-3 litri de apa si se mai lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute. Dupa ce au fiert toate legumele, se adaugă ciorba de ciuperci knorr, care a fost in prealabil dizolvata in putina apa rece, pasta de rosii, sare şi piper, după gust si amestecam bine ca sa nu se faca cocoloase. Mai lasam sa fiarba 7-10 minute la foc mic, apoi adaugam verdeturile taiate marunt, si acrim dupa gust(fie cu bors, fie cu lamaie, ce avem la indemana). Lasam putin din verdeturile tocate marunt pentru a presara la servirea ciorbei in farfurii. Este o ciorba delicioasa si apetisanta, aroma de ciuperci se simte in toata bucataria, mai ales cand avem ciuperci de padure sau hribi. Se poate servi cu smantana daca doriti. Noi nu am dres-o cu smantana ca sa nu-si piarda din aroma placuta de ciuperci. Va doresc, Pofta buna! Specific : Suceava-Romania

Ingrediente Ciorba de legume si ciuperci proaspete

-200 g ciuperci de padure

hribi sau ciuperci de cultura

-1+1/2 morcov

-1/2 ardei gras rosu

-1/2 ardei gras galben

-1/2 ardei gras verde

-1 ceapa mare sau 2 mai mici

-1pachet supa crema de ciuperci sau hribi(knorr)

-1 lingura vegeta de legume de casa

-marar

-patrunjel

-piper

-sare

- 30 ml ulei pentru catit legumele

-1 lingura pasta rosii

-smantana pentru servit (optional)

- pentru acrit folosim bors sau lamaie

-apa

Categorii