Ciorba de perisoare cu varza acra

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de perisoare cu varza acra

Punem apa la foc si pregatim perisoarele... se condimenteaza carnea tocata, adaugam ceapa taiata marunt si oul, se amesteca bine si se formeaza mici perisoare...cand apa incepe sa dea in clocot adaugam perisoarele rand pe rand, se ia spuma daca se face...apoi adaugam legumele si varza taiata marunt, condimentam cu sare si delicat... spre final cand este aproape gata adaugam orezul spalat...dupa ce a fiert orezul se mai poate acri cu zeama de la varza sau lamaie, eu nu am acrit fiindca era destul de acrisoara dupa gustul meu... se serveste cu smantana si frunze de patrunjel tocat marunt si cu ardei iute... pofta buna va doresc!

Ingrediente Ciorba de perisoare cu varza acra

Pentru perisoare aveti nevoie de: 1/2 kg carne tocata de porc (sau amestec), 1 ceapa mica, 1 ou, sare, piper, boia de ardei dulce.

Pentru ciorba avem nevoie de: 2-3 l de apa, 1-2 morcovi, 1 telina mica, 1 varza murata mica, 1 catel de usturoi, sare, knorr delicat, 1/2 ceasca de cafea de orez ( sau daca doriti se poate pune mai mult orez)

Categorii