Ciorba de peste cu legume

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de peste cu legume

Curatam ,spalam si taiem legumele in bucati uniforme . Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte . Ceapa solzisori ,iar usturoiul il pisam cu spatele unui cutit. Pestele (eu am avut o bucata mare de coada de peste ) il spalam bine in apa rece si il punem la fiert in 2.5 litri cu sare si 2 foi de dafin. Daca folositi peste file atunci aceasta operatiune nu mai este necesara. Lasam sa fiarba pana cand putem alege carnita de pe oase. Strecuram supa si lasam deoparte . Intr-o oala punem la incins uleiul si ghimbirul, il lasam sa isi lase aroma si apoi il scoatem . Adaugam ceapa si o calim . Punem morcovul, patrunjelul si telina si le lasam cateva minute . Peste ele turnam supa de peste (pe care am lasat-o deoparte) si lasam sa dea in clocot . Adaugam varza , cartoful si usturoiul . Lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele . Pana se fierb legumele curatam carnea de peste de oase . Adaugam rosiile decojite si taiate cubulete , asezonam cu sare si piper si punem carnea de peste . Lasam sa dea cateva clocote si oprim focul. Presaram deasupra patrunjel verde . La servire se adauga zeama de lamaie , smantana sau mujdei de usturoi. Pofta buna.

Ingrediente Ciorba de peste cu legume

-peste cu os sau file (in jur de 500 gr)

-3 morcovi

-1patrunjel

-1 ceapa mica

-2-3 catei usturoi

-4 cartofi

-2 rosii decojite

-200 gr varza

-1 lingura ulei

-2 cm ghimbir

-sare

-piper

-2.5 l apa

-2 foi dafin

Categorii