Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

Sfecla o fierbi in coaja, apoi o cureti si o tai cubulete. Daca doresti poti sa o tai cubulete (sau sa o dai pe razatoarea mare) si o pui la fiert cruda impreuna cu restul legumelor. Cureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la fiert in 3 litri de apa. Pui telina, pastarnacul si patrunjelul intregi (sau le tai cuburi) si adaugi o lingura de sare. Tai cartofii cubulete si ii adaugi peste legume. Adaugi sfecla rosie si rosiile din conserva, pui capacul si lasi sa fiarba la foc mic pana cand cartofii sunt fierti. Inainte cu 5 minute ca ciorba sa fie gata adaugi bors dupa gust, iar la sfarsit se pune verdeata tocata marunt.

Ingrediente Ciorba de sfecla rosie cu cartofi

2 bucati sfecla rosie fierte in coaja

1 ceapa

1 morcov

1 ardei rosu

1 telina mica

1 patrunjel radacina

1 pastarnac

8 cartofi

4 linguri rosii cuburi decojite in sos de rosii

sare dupa gust

leustean uscat

marar verde

patrunjel uscat

Bor

Categorii