Ciorba de stiuca II

Reteta culinara din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de stiuca II

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de stiuca II

 

 Când am pește proaspăt, pregătesc mereu o supă delicioasă din capete și cozi. Ne-am obișnuit. Supa de peste bine gatita este foarte buna.

Stiuca -3capete + 3 cozi, ficatei si lapte 1 ceapă mare 3 linguri ulei 3 catei de usturoi 3 linguri de orez 2 morcovi 2 cartofi 2 linguri pasta de ardei kapia cu telina - productie proprie 1 tulpină de țelină 1 frunză de dafin 1 crenguță de leuștean pielea unui macrou afumat 200 ml bulion de rosii de productie proprie un pumn de patrunjel tocat sare piper cu lamaie Suc de lamaie - optional Legumele se curata si se spala. Tăiați mărunt ceapa și usturoiul. Țelină Țelina este feliată. Morcovii și cartofii sunt tăiați cubulețe. Pestele se spala bine si se tine in apa rece pana este fiert. Ceapa, usturoiul si morcovii se prajesc in ulei. Adăugați pasta de ardei și țelina. Se amestecă. Se toarnă peste 3 l de apă. Sarati. Aduceți la fierbere frunza de dafin și ramura de leuștean. După 15 minute, adăugați cartofii și orezul. Mai trec încă 10 minute și poți introduce bucățile de pește, lapte și ficat. Pentru gust am pus si coaja de la un macrou afumat. Nu fierbeți prea mult pentru a nu zdrobi prea mult peștele. La final se toarnă bulionul în oală și se piperează cu piper cu aromă de lămâie. Scoateți peștele din oală cu o spatulă și curățați oasele. Carnea de stiuca se reintroduce in suc. Gustați și sare sau piper dacă este necesar. Serviți supa cu multă verdeață tocată. Pofta mare!!!

Ingrediente Ciorba de stiuca II

Stiuca -3capete + 3 cozi , ficatii si laptiii

1 ceapa mare

3 linguri ulei

3 catei usturoi

3 linguri orez

2 morcovi

2 cartofi

2 linguri pasta ardei kapia cu telina - productie proprie

1 tija de telina

1 foaie de dafin

1 crenguta de leustean

pielea de la un macrou afumat

200 ml bulion de rosii productie proprie

o manuta de patrunjel tocat

sare

piper cu lamaie

Zeama de lamie -optional

Categorii