Ciorba turceasca de linte

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba turceasca de linte

Se pune lintea la inmuiat cu o ora inainte de a face supa. Se incinge uleiul, se adauga ceapa si morcovul si calim putin. Adaugam sucul de rosii si boiaua iute si lasam sa fiarba vreo 5 minute, timp in care trebuie sa amestecam des. Se adauga 3-4 cani de apa, in functie de cat de groasa vrem sa iasa supa, dupa care se adauga lintea, deja scursa. Se lasa la fiert 30-40 de minute, pana incep sa se omogenizeze toate ingredientele. Se adauga sare si piper dupa gust si usturoiul taiat fin, mai lasa 2-3 minute. Amestecati cu blenderul ca sa fie cremoasa.

Ingrediente Ciorba turceasca de linte

1 cana de linte rosie

1 ceapa taiata marunt

1 morcov tocat marunt

2 catei de usturoi taiati fin

suc de rosii

3 linguri de ulei de masline

1/2 lingurita de boia iute

sare si piper dupa gust.

Categorii