Ciulama cu ciuperci si carne de porc
Reteta culinara Ciulama cu ciuperci si carne de porc din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Ciulama cu ciuperci si carne de porc
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciulama cu ciuperci si carne de porc
Un fel de mâncare gustos cu ciuperci, legume și carne de porc.
350-400 gr carne de porc/pui 350 gr ciuperci/ciuperci proaspete 2 morcovi 2 cepe 5-6 linguri ulei 4-5 linguri de faina sareMai intai curatam ceapa si o taiem in 2, curatam morcovii si ii taiem julienne, iar carnea o taiem cubulete. Le gatim impreuna pana cand carnea si morcovii sunt fierti.
Se pune uleiul intr-o tigaie incinsa, se lasa 1-2 minute, apoi se adauga ciupercile, carnea fiarta si morcovii. Adaugam si un polonic de supa din care au fiert carnea si legumele. Pune faina intr-un bol si adauga un strat subtire de supa fierbinte. turnați amestecul în tigaie peste legume și carne.
Se mai lasa sa fiarba 15-20 de minute, amestecand din cand in cand. Adăugați supa dacă este necesar. La final, ciulamaua se va ingrosa ca o budinca. Se condimenteaza cu sare si se serveste cu mamaliga. Poftă bună!
Ingrediente Ciulama cu ciuperci si carne de porc
350-400 gr carne de porc/ pui
350 gr ciuperci champignon/ proaspete
2 morcovi
2 cepe
5-6 linguri de ulei
4- 5 linguri de faina
sare