Clasic - supa de vita
Instructiuni de preparare Clasic - supa de vita
Speli carnea de vita, o tai cubulete si o pui la fiert intr-o oala mare, mica sa zicem medie, cat de vreo 6-7 portii. O sa vezi ca dupa vreun sfert de ora pe deasupra apei apare o spuma, nu prea placuta la vedere. Nu-i da ignore, nu dispare de la sine, trebuie luata cu o paleta .
Cureti legumele, le speli bine si le tai dupa preferinta rondele sau feliute. Singura regula e la ceapa, trebuie taiata marunt.
Sa fi tot trecut vreo 20-25 de minute de cand ai pus carnea la fiert, poti sa adaugi in oala si toate legumele si sa mai lasi inca vreo 20 de minute. Evident, poti sa verifici la un moment dat, pescuiesti o bucatica de carne si o tai pe un fund sa vezi daca s-a patruns bine.
Adaugi taiteii si mai lasi 10 minute, poti in timpul asta sa pui sare dupa cum si cat iti place.
Stingi focul si presari pe deasupra patrunjelul tocat marunt.
Ingrediente Clasic - supa de vita
300 g de muschiulet de vita
4 morcovi
3 cartofi
2 teline
taitei (preferabil de casa)
3 rosii
2 cepe
1 legatura de patrunjel si apa.