Coasta de porc picanta in stil indonesian

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Indonezia. Cum sa faci Coasta de porc picanta in stil indonesian

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Coasta de porc picanta in stil indonesian

 

Această rețetă este un deliciu pentru iubitorii de picant, aceste coaste indoneziene scufundate într-o marinadă de foc înainte de a fi coapte ne dă ocazia să le terminăm pe grătar sau intr-o tigaie bine incinsă,le servim cu un sos dulce și fierbinte alături de ce vă poftește inima.

 

INGREDIENTE
Coastă de porc 2kg ceapă roșie 5 buc usturoi 5 căței curățați ardei iute roșu 4 buc fără semințe ghimbir 1 rădăcină curățată zahăr brun 2 linguri

În blender vom introduce ceapa tăiată în 4,usturoiul curățat,ardeiul iute cu semințele scoase,ghimbirul curățat și tăiat în jumătate,zahărul brun si vom blenda până obținem o pastă fină.

Gurmanzi fiind am gândit în folosul nostru și pentru că avem os și pierdere la coacere am zis să facem porțiile la 0,500g,ori mâncăm,ori ne jucăm.Bun,am stabilit gramajul,acum după preferințe puteți lăsa coasta întregă sau o puteți porționa la două oase. Cu pasta picantă vom masa coastele noastre,mă rog ale porcului,după ce am masat și ne-am asigurat că pasta a fost bine distribuită vom pune totul într-o tavă,sigilăm cu folie și introducem la frigider 12 ore sau peste noapte. După perioada de hibernare vom coace coastele la 150 de grade 2 ore și jumătate,în tava sigilată bine cu folie de copt și folie de aluminiu. Opțional blendăm 3 roșii potrivite cu 3 căței de usturoi și 2 cepe albe,cu acest mix vom unge coastele coapte în cuptor și le vom arde pe grătar sau tigaie încinsă. Poftă bună și spor la copt.

Ingrediente Coasta de porc picanta in stil indonesian

Coastă de porc 2kg

ceapă roșie 5 buc

usturoi 5 căței curățați

ardei iute roșu 4 buc fără semințe

ghimbir 1 rădăcină curățată

zahăr brun 2 linguri

Categorii