Coaste de porc
Reteta culinara Coaste de porc din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Coaste de porc
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Coaste de porc
Aceasta reteta este absolut delicoasa,se pregataste usor si la fel de usor dispare din farfurie.Este reteta veche si foarte veche dar poate fi mereu la mod.Familia este pur si simplu indragostita de aceasta reteta.Se poate manca calda cu mamaliguta si sos de smantana cu usturoi dar se poate manca si rece cu mustar sau ceapa.
-doua bucati de costita; -1 lingurita sare; -4 foi de dain; -100 ml.bors de putina; -2 litri apa; -1 caciulie de usturoi; -1 lingurita piper boabe; -1 lingurita oregano; -1 lingurita rozmarin; -1 lingurita de miere de albine; -1 lingura boia de ardei dulce; -1 lingurita usturoi granulat; -4 linguri de ulei.-Se taie coastele in doua bucati si se pun intr-o oala la fiert in apa cu bors de putina,sare,piper boabe,foi de dafin,catei de usturoi,oregano si rozmarin.Se fierbe cu capac si la foc iute.
-Cand coastele sunt fierte se opreste focul si se scot coastele pe un platou.
-Se prepara un sos din miere de albine,ulei,cam 100 ml.supa de la carne,boia de ardei dulce,se poate pune si iute dar eu am pus doar dulce si usturoi granulat.
-Intro tava se pune hartie de copt,se unge hartia cu sos si se pun coastele peste hartie,apoi se ung coastele cu sosul obtinut.
-Se da tava la cuptor la foc mare pentru circa 20 minute sau chiar mai putin,din cand in cand se deschide cuptorul si se ia cu lingura sos care se pune peste coaste.Cand sosul a scazut se opreste focul si se prepara un sos din usoturoi cu smantana grasa,se mai pune la foc se de o mamaliguta mare sa ajunga la toata lumea.Sa aveti pofta si al pofta dragolor la o reteta absolut delicoasa ca la mama acasa!
Ingrediente Coaste de porc
-doua bucati de costita;
-1 lingurita sare;
-4 foi de dain;
-100 ml.bors de putina;
-2 litri apa;
-1 caciulie de usturoi;
-1 lingurita piper boabe;
-1 lingurita oregano;
-1 lingurita rozmarin;
-1 lingurita de miere de albine;
-1 lingura boia de ardei dulce;
-1 lingurita usturoi granulat;
-4 linguri de ulei.