Coaste de porc in bere cu cartofi

Reteta culinara Coaste de porc in bere cu cartofi din categoria Porc. Cum sa faci Coaste de porc in bere cu cartofi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Coaste de porc in bere cu cartofi

 

Daca nu as fi primit o doza de bere de pomana nu m-as fi apucat de aceste coaste delicioase. Nu de alta, dar cica eram la dieta...Dar cum nu  avea cine sa bea berea si nici nu puteam sa o arunc m-am gandit ca ar bine sa o folosesc la o reteta.

 

INGREDIENTE
4 bucati coasta de porc sare piper negru macinat boia dulce/iute cimbru uscat putin ulei 4 cartofi Punem bucatile de coasta intr-un vas cu capac, adaugam sare, piper, cimbru si boia dulce/iute dupa gust. Masam putin carnea, apoi turnam bere cat sa acopere coastele. Punem capacul si dam vasul la frigider pentru cel putin cateva ore sau de seara pana a doua zi. A doua zi punem coastele cu tot cu zeama intr-o tava, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 1/2 de ora. Intre timp curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in sferturi pe lungime. Ii presaram cu sare, piper, cimbru si boia. Scoatem tava, dam jos folia si punem cartofii.Ridicam bucatile de coasta peste cartofi, mai adaugam putina boia si stropim coastele cu putin ulei. Dam tava la cutor pana coastele se rumenesc si cartofii se inmoaie.

Ingrediente Coaste de porc in bere cu cartofi

4 bucati coasta de porc

sare

piper negru macinat

boia dulce/iute

cimbru uscat

putin ulei

4 cartofi

Categorii