Coaste de porc la gratar reteta pas cu pas
Coaste de porc la gratar reteta pas cu pas - Iata cum se prepara Coaste de porc la gratar reteta pas cu pas
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Coaste de porc la gratar reteta pas cu pas
Coastele de porc la gratar sunt un adevarat deliciu pentru iubitorii de carne, apreciate pentru savoarea lor bogata si textura frageda. Pregatirea lor poate parea intimidanta, dar cu cateva tehnici simple si o marinada bine aleasa, poti obtine coaste suculente si aromate care vor face deliciul oricarei mese in aer liber. Indiferent daca esti un maestru al gratarului sau un novice, aceasta reteta te va ghida pas cu pas pentru a obtine coaste perfecte.
Ingrediente Coaste de porc la gratar reteta pas cu pas 1,5 - 2 kg coaste de porc (baby back ribs sau coaste normale) Sare si piper dupa gust 1 lingurita de boia dulce 1 lingurita de usturoi pudra 1 lingurita de ceapa pudra 1 lingurita de cimbru uscat 1 lingurita de paprika afumata (optional) 1 lingura de zahar brun 2 linguri de ulei de masline Pentru marinada/barbecue: 200 ml sos de rosii (sau ketchup) 3 linguri de miere sau zahar brun 2 linguri de otet de mere 1 lingura de sos Worcestershire 1 lingura de mustar Dijon 1 lingurita de sos de soia 1 lingurita de fulgi de chili (optional pentru un gust picant) 2 catei de usturoi zdrobitiCum se prepara Coaste de porc la gratar reteta pas cu pas
Pregatirea coastelor: Indeparteaza membrana de pe partea inferioara a coastelor, pentru a permite condimentelor sa patrunda mai bine si pentru a obtine o textura mai frageda. Foloseste un cutit pentru a ridica un colt al membranei si trage-o usor cu mana pana cand se desprinde complet. Condimentarea: Intr-un bol mic, amesteca sarea, piperul, boiaua dulce, usturoiul pudra, ceapa pudra, cimbrul, paprika afumata si zaharul brun. Freaca bine coastele pe ambele parti cu acest amestec de condimente. Lasa coastele la marinat in frigider timp de cel putin 2 ore sau, ideal, peste noapte. Pregatirea sosului BBQ: Intr-un bol, amesteca sosul de rosii (sau ketchup-ul), mierea, otetul de mere, sosul Worcestershire, mustarul Dijon, sosul de soia si usturoiul zdrobit. Daca doresti un sos mai picant, adauga si fulgii de chili. Gateste acest amestec la foc mic timp de 10-15 minute, amestecand constant, pana cand se ingroasa si capata o consistenta de sos. Preincalzirea gratarului: Preincalzeste gratarul la foc mediu. Daca folosesti un gratar cu carbuni, asigura-te ca carbunii sunt bine aprinsi si acoperiti de un strat fin de cenusa, pentru o caldura constanta. Gatirea coastelor: Asaza coastele pe gratar, cu partea carnoasa in jos, si gateste-le la foc indirect (nu direct deasupra flacarii), acoperind gratarul. Coastele ar trebui sa se gateasca incet, timp de 1,5 - 2 ore, pentru a deveni fragede. Intoarce-le ocazional si unge-le cu sosul BBQ pregatit, in ultimele 30 de minute de gatire, pentru a le conferi o glazura lipicioasa si delicioasa. Odihnirea si servirea: Dupa ce coastele sunt gatite si bine rumenite, scoate-le de pe gratar si lasa-le sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a le taia. Aceasta permite sucurilor sa se redistribuie in carne, asigurand o textura suculenta. Servirea: Serveste coastele calde, alaturi de restul de sos BBQ, o salata de varza sau o portie de cartofi la cuptor. Aceste coaste de porc la gratar sunt perfecte pentru o masa cu prietenii sau familia, aducand un plus de savoare si satisfactie.
Recomandam si coaste de porc glazurate Pofta buna!
Ingrediente Coaste de porc la gratar reteta pas cu pas
Ingrediente Coaste de porc la gratar reteta pas cu pas
1,5 - 2 kg coaste de porc (baby back ribs sau coaste normale)
Sare si piper dupa gust
1 lingurita de boia dulce
1 lingurita de usturoi pudra
1 lingurita de ceapa pudra
1 lingurita de cimbru uscat
1 lingurita de paprika afumata (optional)
1 lingura de zahar brun
2 linguri de ulei de masline
Pentru marinada/barbecue:
200 ml sos de rosii (sau ketchup)
3 linguri de miere sau zahar brun
2 linguri de otet de mere
1 lingura de sos Worcestershire
1 lingura de mustar Dijon
1 lingurita de sos de soia
1 lingurita de fulgi de chili (optional pentru un gust picant)
2 catei de usturoi zdrobiti