Cocktail cu inghetata

Timp de preparare 6 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cocktail cu inghetata

Într-o craticioara, dizolvam zaharul in apa la foc mic si dam la fiert pana devine sirop, apoi dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit se adauga zeama de lamaie, sampania si albusurile batute spuma. Amestecam bine, apoi punem compozitia intr-o cratita si dam la congelator 6-7 ore. Cand inghetata de sampanie este gata, se ia o cana, se orneaza cu zahar, apoi se aseaza mai intai fructele, se toarna lichiorul, iar la final, cupe de inghetata. Decorați după cum doriți cu fructe și sos de ciocolată și serviți cu lingurițe de gheață.

Ingrediente Cocktail cu inghetata

INGREDIENTE:

125 g zahar

125 ml apa

250 ml sampanie

2 lingurite zeama de lamaie

2 albusuri batute spuma

100 ml lichior (Cherry,Amaretto)

fructe de sezon (mure,zmeura)

lingurite de gheata

Categorii