Compot de caise cu samburi decojiti

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Compot de caise cu samburi decojiti

Caisele se spala , se curata si li se scot samburii . Se sparg cativa samburi de caisa si se decojesc de pielita .Lamaia se decojeste si se taie felii subtiri . Caisele se asaza in borcane cu gaurile in sus , pentru a intra cat mai multe . Nu se preseaza pentru ca se inmoaie . Samburii de caisa se asaza pe fundul borcanelor . Se lucreaza foarte rapid aceasta reteta pentru ca fructele se innegresc repede si primesc un aspect neplacut . Se prepara siropul din apa si zahar . Dupa ce da cateva clocote ,se opreste focul si se pune in borcane , peste caise . Se pune deasupra cate o felie de lamaie , se inchid borcanele cu capace etans si se sterilizeaza 30 minute in cuptor sau prin metoda fierberii .

Ingrediente Compot de caise cu samburi decojiti

3 kg caise nu foarte coapte

3 l apa

1,2 kg zahar

1 lamaie

samburi de caisa decojiti si fara pielita ( 3 bucati la un borcan de 800 ml )

Categorii