Compot de mere cu fructe uscate

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Compot de mere cu fructe uscate

Merele se cojesc si se taie in sferturi si se curata de simburi. Prunele si caisele se pun intru-n vas cu apa calduta sa se moaie. Intr-o oala potrivita se pun toate fructele si se adauga apa sa le acopere.Se pune la fiert cind incepe sa fiarba se adauga zahar si feli de lamaie.Se face foc mic si se lasa sa fiarba 30 de minute sau cind merele se ridica la suprafata.Se gusta sosul daca mai trebuie zahar se poate adauga. Nu trebuie de uitat ca fructele uscate au zaharul lor.Compotul este bun si pentru diabetici trebuie de fiert fara zahar si cind este gata se poate adauga zaharina.

Ingrediente Compot de mere cu fructe uscate

1kg de mere

1/4 kg de prune negre uscate

1/4 kg de caise uscate

4-5 linguri de zahar

1/2 de lamaie fara coaja.

Categorii