Compot de mere special

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Compot de mere special

Se pregatesc 3 borcane de 800ml. Se spala si se lasa la scurs cu gura in jos, pe un servet curat sau se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul incalzit, in acest fel sterilizandu-le. Se pune la fiert apa cu zaharul si zaharul vanilat. Se spala merele, se curata de coaja si se taie in jumatati si se indeparteaza caseta semintelor. Se trec prin jet de apa rece, iar cand siropul clocoteste, se pun la fiet la foc mic, acoperind vasul cu un capac. Cand merele sunt patrunse se toarna vinul si se lasa compotul sa mai dea cateva clocote, apoi se toarna fierbinte in borcane, carora le infiletam repede capacele si le lasam sa se raceasca pana a doua zi , acoperite cu paturi.

Ingrediente Compot de mere special

1kg mere

4 plicuri zahar vanilat

1.5l apa

250g zahar

150ml vin alb sec sau demisec

Categorii