Confit de rata

Timp de preparare 3 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Confit de rata

Se freacă bine pulpele cu sare grunjoasă, cimbru și usturoi tocat și se lasă la frigider 24 de ore, într-un vas acoperit cu folie de plastic. Scoateți pulpele din frigider și spălați bine cu sare, usturoi și cimbru. Ștergeți cu un prosop curat și puneți-l într-un vas rezistent la căldură sau o tavă cu pereți mai groși. Acoperiți pulpele cu untură de rață topită. Asigurați-vă că pulpele sunt bine scufundate în untură. Mai punem un catel de usturoi in tava si optional un baton de scortisoara. Cuptorul se încălzește la maxim 140 de grade. Focul trebuie să fie foarte mic. Dam tava la cuptor pentru minim 3 ore. Cecul se face cu un bat de frigarui care se introduce in carne si daca patrunde usor si carnea este moale si frageda, atunci dulceata este gata. Scoateți cu grijă pulpele cu ajutorul unui spuman sau clești și puneți pe o farfurie sau într-un recipient peste care se toarnă grăsimea în care au fost preparate. Pot fi păstrate până la 6 luni în untură și îndepărtate atâta timp cât trebuie consumate.Poftă bună și creșteți gătitul!

Ingrediente Confit de rata

Pulpe de rata

untura de rata

usturoi

sare grunjoasa

cimbru

facultativ un baton de scortisoara

Categorii