Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Reteta culinara Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

 

Nouă ne place foarte mult conopida și am încercat să găsesc combinații cât mai delicioase și pe placul fetelor mele. Și acest preparat le-a plăcut foarte mult și vă recomand cu drag să-l încercați și voi.

3 pulpe de pui dezosate sare Piper măcinat boia de ardei afumată 2 linguri ulei de măsline ½ conopidă sare În plus: 200 ml smântână pentru gătit cu min. 30% grăsime (Pilos) 150 g cașcaval ras 30 g parmezan

Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și le lași să se gătească până când scade toată apa lăsată de carne. Cureți și speli conopida și o desfaci în buchețele mici și o scurgi bine de apă. O adaugi peste carne și presari sare.   Încingi cuptorul la 180 C și introduci tava în cuptor pentru 20 de minute la 200 C.  Torni smântâna pentru gătit peste ingrediente și introduci tava în cuptor pentru 10-15 minute. Presari parmezanul și cașcavalul ras și dai iar tava la cuptor pentru 5 minute.  Servești cu roșii.

Ingrediente Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

3 pulpe de pui dezosate

sare

Piper măcinat

boia de ardei afumată

2 linguri ulei de măsline

½ conopidă

sare

În plus:

200 ml smântână pentru gătit cu min. 30% grăsime (Pilos)

150 g cașcaval ras

30 g parmezan

Categorii