Conopida gratinata, cu parjoale de pui

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Conopida gratinata, cu parjoale de pui

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Conopida gratinata, cu parjoale de pui

 

Buchetele de conopida bogate in savoare, bine ambalate in sos fin cu lapte si unt, arome de cascaval  sunt perfecte pentru o masa in familie, alaturi de parjoalele calde modovenesti sau din orice alta zona te face sa le mananci . 

Pentru conopida: 600 gr conopida 200 gr cascaval 200 ml lapte 50 gr unt 2 oua 100 gr faina 120 gr pesmet 20 gr sare 2 gr piper Pentru parjoale: 500 gr piept de pui 2 oua 20 ge smantana 3 felii de paine inmuiate in apa 100 ml ulei sare piper

Conopida se curata de cotor si frunze, apoi se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurge de apa si se lasa la racit. Intre timp se face sosul si anume se dizolva faina in untul topit , turnand incet lapte si amestecand cu telul sa nu se faca boti. Sosul rezultat se fierbe pana se ingroasa. 

In alt castron se sparg ouale si se amesteca cu sosul , sos pe care il lasam putin sa se raceasca. Se pune sare si piper dupa gust.

Intr-un vas de yena se unge cu unt se presara pesmet si se aseaza buchetele de conopida. Se adauga sosul bechamel, se mai adauga pesmet deasupra si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate se presara cascaval ras deasupra si se mai da 10 minute la gratinat. 

Pentru parjoale se spala pieptul de pui, se taie in bucati si se trece prim masina de tocat carne de 2 ori, impreuna cu painea inmuiata in apa. 

Se adauga smantana, sarea piperul si ouale si se amesteca bine. 

Pasta de carne se portioneaza in bucati de marimea dorita, se dau prin pesmet  apoi se rumenesc usor pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins. 

Cele doua preparate se servesc impreuna sau separat dupa gustul fiecaruia. 

Ingrediente Conopida gratinata, cu parjoale de pui

Pentru conopida:

600 gr conopida

200 gr cascaval

200 ml lapte

50 gr unt

2 oua

100 gr faina

120 gr pesmet

20 gr sare

2 gr piper

Pentru parjoale:

500 gr piept de pui

2 oua

20 ge smantana

3 felii de paine inmuiate in apa

100 ml ulei

sare

piper

Categorii