Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi

Reteta culinara din categoria Pui. Cum sa faci Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi

 

Ce poate fi mai bun, pentru o masă în familie, decât niște Copănele cu cartofi noi la cuptor și sos de usturoi cu iaurt? Ador, mai ales, combinația de cartofi cu sos de usturoi și iaurt, aș mânca de nu m-aș mai opri. Copănelele de pui le las altora. :D Cu sare și piper, praf de rozmarin și boia de ardei, în unt cu ulei de măsline, iar printre cartofi și copănele, frunze de busuioc și căței de usturoi. Iar sosul de usturoi cu cremă de brânză și iaurt este demențial!

Ingrediente Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi

2 kg copănele de pui

2 kg cartofi noi

2 lingurițe de sare fină

1 linguriță de piper

2 lingurițe boia de ardei dulce

1 linguriță praf de rozmarin

frunze de busuioc

100 g unt

30 ml ulei de măsline

Pentru sos de usturoi cu iaurt:

2 căpățâni de usturoi

1 linguriță de sare grunjoasă

2 linguri ulei de măsline

250 g cremă de brânză cu castraveți

400 ml iaurt de băut

1/2 legătură mărar

1/2 legătură pătrunjel

Categorii