Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi
Reteta culinara din categoria Pui. Cum sa faci Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi
Ce poate fi mai bun, pentru o masă în familie, decât niște Copănele cu cartofi noi la cuptor și sos de usturoi cu iaurt? Ador, mai ales, combinația de cartofi cu sos de usturoi și iaurt, aș mânca de nu m-aș mai opri. Copănelele de pui le las altora. :D Cu sare și piper, praf de rozmarin și boia de ardei, în unt cu ulei de măsline, iar printre cartofi și copănele, frunze de busuioc și căței de usturoi. Iar sosul de usturoi cu cremă de brânză și iaurt este demențial!
Ingrediente Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi
2 kg copănele de pui
2 kg cartofi noi
2 lingurițe de sare fină
1 linguriță de piper
2 lingurițe boia de ardei dulce
1 linguriță praf de rozmarin
frunze de busuioc
100 g unt
30 ml ulei de măsline
Pentru sos de usturoi cu iaurt:
2 căpățâni de usturoi
1 linguriță de sare grunjoasă
2 linguri ulei de măsline
250 g cremă de brânză cu castraveți
400 ml iaurt de băut
1/2 legătură mărar
1/2 legătură pătrunjel