Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga

 

Pentru week-end-ul trecut am preparat destul de repede și ușor niște copănele de pui cu cartofi, în sos picant, la pungă. Au ieșit foarte bune, gustoase și sățioase, tentante prin aspectul lor. Un motiv serios de a repeta, din când în când, această experiență, mai ales atunci când nu avem mult timp la dispoziție pentru a pregăti masa noastră cea de toate zilele.

 

INGREDIENTE
7 copănele de pui 4-5 cartofi 1 ceapă galbenă 1 pungă Pentru sosul picant: 4-5 căței de usturoi 50 ml de ulei de floarea soarelui 50-75 ml de suc de roșii 1 linguriță de oțet balsamic 1 linguriță de zahăr tos 1/2 linguriță de chilli sare piper boia de ardei dulce cimbru oregano busuioc uscat

Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.

Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți.

Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.

Separat, se pisează usturoiul și se adaugă celelalte condimente, pentru a prepara sosul picant. Se omogenizează bine compoziția, până ce se dizolvă zahărul și sarea.

Se marinează cartofii și se pun în pungă, împreună cu ceapa.

Se marinează copănelele, se adaugă în pungă, peste cartofi și se toarnă deasupra restul de sos picant.

Se leagă bine punga, se fac câteva găuri în partea de sus a pungii și se pune într-o tavă uscată, de ceramică. Se dă tava cu preparatul la rece pentru o oră, răgaz necesar pentru condimente, ca să pătrundă în copănele și în cartofi.

Se dă vasul la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie, pentru cel puțin o oră și jumătate.

După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se desface cu grijă punga (pentru că aburii sunt fierbinți) se pun cartofii în platoul de servire și deasupra, copănelele.

Se servește imediat, cu murături asortate, sau cu o salată la alegere.

Ingrediente Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga

7 copănele de pui

4-5 cartofi

1 ceapă galbenă

1 pungă

Pentru sosul picant:

4-5 căței de usturoi

50 ml de ulei de floarea soarelui

50-75 ml de suc de roșii

1 linguriță de oțet balsamic

1 linguriță de zahăr tos

1/2 linguriță de chilli

sare

piper

boia de ardei dulce

cimbru

oregano

busuioc uscat

Categorii