Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi
Reteta culinara Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi
Am vazut odata pe net o mancare de pui cu ardei gras, nu stiu cine si nu conteaza. De multe ori ne gândim că o rețetă este prima de acest gen, dar apoi descoperim că altcineva a mai făcut-o, chiar mai bine... Important este că de îndată ce am văzut-o m-am gândit la aroma acestui fel de mâncare, aromă pe care încă o simt în gură, deși mâncarea este terminată de vreo două zile. Așa că l-am pregătit cât mai repede și nu a durat mult până să ne bucurăm de el.
9-10 piept de pui 3-4 rosii 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 2 cepe galbene 2-3 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui sare piper paprika 1 legatura de frunze de patrunjel De servit: mămăligăCurățați bine și spălați paharele. Se condimentează apoi pe toate părțile cu: sare, piper și boia de ardei, iar după câteva minute se pune într-o cratiță și se prăjește ușor pe toate părțile, în ulei de floarea soarelui și la foc mic.
Curățați ceapa și usturoiul, spălați-l, tocați-l și adăugați-l în tigaia în care se prăjesc ușor ceștile. După 2-3 minute, adăugați apă cât să le acopere și lăsați tigaia la foc mediu. Acoperiți tigaia cu un capac, astfel încât carnea să poată pătrunde ușor.
Se spala rosiile, se taie cubulete si se adauga in tigaie.
Se spala ardeii, se curata tulpinile si semintele si apoi se taie cubulete (nu prea mici).
Cand lichidul din tigaie a scazut si cupele au patruns adaugam ardeii grasi, acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba inca 5-7 minute. Cand ardeii grasi s-au inmuiat se condimenteaza mancarea cu: sare, piper si boia si dupa inca 3-4 minute se ia vasul de pe foc si se acopera cu un capac.
Se spală, se usucă și se taie frunzele de pătrunjel.
Mancarea se serveste calda, cu mamaliguta pregatita intre timp si presarata cu patrunjel tocat.
Ingrediente Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi
9-10 copănele de pui
3-4 roșii
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
1 ardei gras verde
2 cepe galbene
2-3 căței de usturoi
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
sare
piper
boia de ardei dulce
1 legătură de frunze de pătrunjel
Pentru servit:
mămăliguță