Coq au vin

Reteta culinara Coq au vin din categoria Pui. Specific Franta. Cum sa faci Coq au vin
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Coq au vin
Coq au vin celebra reteta despre care francezii sustin ca dateaza de peste 2.000 de ani, inca din timpul conflictului dintre Cezar si Vercingetorix este o mancare frantuzeasca de cocos marinat si apoi inabusit in vin. Asa ca, de-a lungul timpului, bucatarii francezi au contribuit cu noi si noi ingrediente la desavarsirea gustului divin al delicatesei “coq au vin”. Reteta standard avea drept ingredient principal, dupa cum spune si denumirea sa, cocosul, insa maestrii bucatari din zilele noastre prefera puiul sau gaina, deoarece carnea acestora este mai frageda.
Ingrediente Coq au vin
1 gaina de casa
2 morcovi
1 patrunjel
250 g carne porc sarata
5-6 catei usturoi
2 cepe
5 crengute cimbru
1 foaie dafin
1 lingurita piper boabe
700 ml vin rosu
100 ml cognac
2 lingurite faina
patrunjel verde
sare