Cordon bleu din piept de pui

Reteta culinara Cordon bleu din piept de pui din categoria Pui. Specific Germania. Cum sa faci Cordon bleu din piept de pui

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cordon bleu din piept de pui

 

Un fel principal savurat de Zmeișori încă din fragedă pruncie :D ;) Cordon bleu-ul l-am descoperit undeva în 1991 în Germania. Mi s-a părut genial și am devenit fan. Îl gătesc mai mereu, dar zilele trecute mi-am dat seama că lipsește din portofoliul retete.panacris. Așa că am remediat problema și v-am adus acest preparat, nu tocmai sănătos, dar e tare gustos și sățios! ;)

 

INGREDIENTE
Piept de pui cca. 2 bucăți mari, Șuncă feliată cca. 8 bucăți, Cașaval feliat cca. 8 bucăți, Ouă 2 bucăți, Făină alba cca. 200 g, Pesmet auriu cca. 200 g, Muștar clasic 2 linguri, Ulei pentru prăjit. Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează câte o felie de cașcaval și una de șuncă, se pliază felia în două, se poate fixa cu scobitori, dar apoi să atenționați meseni de prezența scobitorilor :D. Se pregătește terenul pentru a îmbrăca în crusta aurie pachețelul de pui, umplut cu șuncă și cașcaval. Se pune făina și pesmetul în recipient încăpătoare, separate. Ouăle se bat energic cu muștarul într-un al treilea recipient până ce se omogenizează. Într-o tigaie mai înaltă se pune la încins uleiul, cam de trei degete bune să fie uleiul în tigaie! ;) Bucățile de pui umplute, se tăvălesc prin făină, amestecul de ou și muștar, al final prin pesmet și se pun la gătit în baia de ulei încinsă , cca. 180 grade. Pachețelele se rumenesc pe ambele părți, apoi se scot pe o hârtie absorbantă sau sfatul meu, într-o strecurătoare, pentru a se scurge surplusul de ulei. Cordon bleu se servesc fierbinți cu garnitura și salata, în funcție de gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Ingrediente Cordon bleu din piept de pui

Piept de pui cca. 2 bucăți mari,

Șuncă feliată cca. 8 bucăți,

Cașaval feliat cca. 8 bucăți,

Ouă 2 bucăți,

Făină alba cca. 200 g,

Pesmet auriu cca. 200 g,

Muștar clasic 2 linguri,

Ulei pentru prăjit.

Categorii