Coronita de Craciun

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Coronita de Craciun

Blatul coroanei: separați ouăle. Albusurile se bat spuma si un praf de sare cu mixerul, se adauga treptat galbenusurile, indulcitorul, praful de vanilie, coaja rasa de portocala si uleiul. Se adauga apoi faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se toarna compozitia (trebuie sa obtina un aluat moale ca de prajitura) intr-o tava de guguluf, unsa cu unt si tapetata cu faina, se coace in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute sau pana trece testul scobitorii ( dar trebuie să ai grijă să nu-l usuci). Crema de ciocolata neagra: se incinge smantana lichida impreuna cu ciocolata neagra pe baie de aburi (coperta de cacao 52%), se amesteca din cand in cand pana se topeste. Se da deoparte la racit. Dupa ce s-a racit adaugam cafeaua macinata si batem cu mixerul ca sa fie cremoasa. Crema decor verde: se incinge smantana lichida impreuna cu ciocolata alba pe baie de aburi, amestecand pana se topeste. Pus deoparte. Dupa ce s-a racit se adauga colorantul verde pudra dizolvat in prealabil intr-o lingurita de apa calduta, se amesteca bine cu mixerul. Asamblare si decor: se scobi din coroana, se umple cu crema de ciocolata neagra, cu ajutorul unui posh. Apoi faceți flori din cremă verde, folosind tot un pos. Decorați cu perle, fulgi și nucă de cocos. Notă: pentru cremele de ciocolată, în general, recomand să folosești pături de ciocolată (se găsesc în orice supermarket), acestea sunt de calitate superioară față de ciocolatele obișnuite, dar și accesibile. Timp de preparare: 1h 30 min Timp de coacere: 30 min Porții: 8 Poftă bună!Daca ti-a placut reteta mea, o gasesti si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/coronita-de-craciun.html

Ingrediente Coronita de Craciun

Blatul coroniței:

5 ouă S

Un praf de sare

5 ml îndulcitor

1 linguriță vanilie Bourbon pudră (din păstăi mărunțite)

1 linguriță coajă rasă de portocală (ținută în zahăr la borcan)

4 linguri (100 g) făină

70 ml ulei

5 g praf de copt

Crema de ciocolată neagră:

150 ml frișca lichidă

55 g ciocolată neagră

1 linguriță cafea măcinată

Crema decor verde:

100 ml frișca lichidă

40 g ciocolată albă

1 linguriță colorant natural pudră verde

1 linguriță apă caldă

Decor:

1 mandarină

Perle de zahăr

Fulgi de nea zahăr

Fulgi de coco

Categorii