Coronita de miel umpluta

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Coronita de miel umpluta

Coasta de miel se curata de pielita, iar deasupra se indeparteaza carnea de pe os cu ajutorul unui cutit foarte ascutit cam 1 -2 cm. Se spala bucata de coaste, se sterge cu prosop absorbant. Coasta de miel se pune intr-o marinata obtinuta sin vinul alb, menta, rozmarin zdrobite in blender, coriandru, piper si se lasa la frigider cel putin 6 ore. Intre timp pregatim umplutura astfel: Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga legumele curatate si taiate ceva mai mari (fara ghebe). Ghebele curatate si spalate se pun la fiert in apa cu putina sare timp de 10 minute, apoi se adauga peste amestecul de legume. Se lasa pe foc mic pana cand legumele devin moi. Se lasa la racit. Ouale de prepelita se bat cu sare si se adauga peste legume, iar la sfarsit adaugam pesmetul. Coasta de miel se umple cu umplutura obtinuta, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stopeste cu ulei de masline, putina apa, si se da la cuptor pentru 40 minute. Scoateti tava din cand in cand si mai adaugati putina apa daca este nevoie. Se serveste cu salata ! Pofta buna!

Ingrediente Coronita de miel umpluta

* 1 bucata coasta de miel

* 100 ml vin alb

* 1 legatura usturoi verde

* cateva fire menta proaspata

* cateva fire rozmarin proaspat

* piper boabe mozaic

* coariandru

* 250 g ghebe

* 10 oua de prepelita

* 200 g rosii cherry

* 1 legatura ceapa verde

* 1 morcov

* 1 ardei gras rosu

* 1 bucata telina

* 1 lingura pesmet

* ulei de masline

* sare de mare

* piper

Categorii