Costita ardeiata cu cartofi copti

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Costita ardeiata cu cartofi copti

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Costita ardeiata cu cartofi copti

 

 Am primit comanda ca sa prepar costita dar mai clasic , fara multe mirodenii . Cine m-a pus sa intreb cum se doreste gatita costita ? Asa ca nu am vut scapare si m-am conformat .   Am avut cartofi maruntei de a soacra . Dar cu un gust incredibil de bun .

 

INGREDIENTE
1 kg costita de porc 1 kg cartofi marunti bio 1 crenguta cimbru uscat 1 foaie dafin 3 boabe ienibahar 1 lingurita boia dulce de ardei 1/2 lingurita piper macinat 3 linguri pasta de ardei cu telina -preparata in casa 5 catei usturoi 2 linguri untura porc sare patrunjel verde rosiii Costita de porc se taie in bucati mai mari si se fierbe 30 minute in apa cu sare. In oala se pun boabele de ienibahar , foaia de dafin si cimbrul sa aromatizeze carnea . Usturoiul se curata si se piseaza Se scoate costita si cat este inca calda se unge cu usturoi pisat , pasta de ardei , boia si piper . Cartofii se curata , se sareaza si se ung cu untura si se aseaza in tava de copt . Costita se pune in mijlocul tavii . Nu am mai pus ulei sau grasime peste carne pentru ca costita a eliberat suficienta grasime . Acoperiti tava cu folie de aluminiu sau puneti un capac . Se da tava la cuptor timp de 40 de minutela 180 grade . Dupa aceasta se scoate capacul/ folia si se lasa la gratinat la grill superior 280 grade , timp de 10 minute . Supraveghiati sa nu se se arda preparatul . Serviti costita cu cartofi rumeni alaturi de muraturile sau salata preferata . La servire decorati dupa imaginatie . Eu am pus rosii si patrunjel verde Pofta mare !!!!

Ingrediente Costita ardeiata cu cartofi copti

1 kg costita de porc

1 kg cartofi marunti bio

1 crenguta cimbru uscat

1 foaie dafin

3 boabe ienibahar

1 lingurita boia dulce de ardei

1/2 lingurita piper macinat

3 linguri pasta de ardei cu telina -preparata in casa

5 catei usturoi

2 linguri untura porc

sare

patrunjel verde

rosiii

Categorii