Costita de Praid -reteta nr.1850

Reteta culinara Costita de Praid - nr.1850 din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Costita de Praid -reteta nr.1850

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Costita de Praid -reteta nr.1850

 

  „Sunt mândru să fiu bucătar” – „Rețete ale sufletului” Dragii mei, această carte de povești a fost pregătită pentru întâlnirea bucătarilor din Praid – în anul de grație 2021. Ne-am simțit dor după o pauză impusă de unul. an . Poate de aceea mâncarea a fost mai bună, noi mai fericiți și mai frumoși ca niciodată. Rețeta de condimente a fost modelată pe parcurs pe măsură ce inspirația culinară m-a vizitat.  Meritul revine mai multor bucătari. Soțul meu a cumpărat, a tăiat și a transportat coastele. Am condimentat si marinat. Teo și Florin - un cuplu de succes la grătar au gătit coaste mai mult decât perfect. Ceilalți bucătari s-au bucurat [sperăm] de aceste coaste grozave. Deci a fost un efort de echipă!!!!  

6,5 kg coaste de porc 1 lui Guinness negru irlandez 3 cepe roșii 3 ardei iute 5 frunze de dafin cimbru uscat ardei iute fulgi piper lamaie 300 gr untură proaspătă Pastă maghiară de ardei iute usturoi granulat boia maghiară afumată Zaatar red [condiment oriental cu cimbru sălbatic] 500 ml reducere de bulion proaspăt de roșii sare In prima faza am sarat coastele si le-am asezonat cu cimbru, piper lamaie si fulgi de chilli. Am turnat peste o bere neagră irlandeză. Am lasat la rece cateva ore. Înainte de a pleca la drum, am recodificat coastele cu usturoi granulat și boia afumată. , zaatar rosu Am uns apoi coastele cu pasta de ardei iute maghiar si untura proaspata. Am folosit untura pentru ca coastele sa nu se usuce prea tare la prajit. Cu toate acestea, excesul de grăsime se va scurge când este copt.  Intre straturi am impartit felii de ceapa rosie, felii de ardei iute si foi de dafin. Pentru ca fierbeam supa proaspata de rosii, am pus-o intr-o cratita si am lasat sa scada pana a ajuns la ceva ca piureul de rosii. [Nu a durat mult pentru că am folosit roșii foarte cărnoase, cu multă pulpă. ] Am avut emoții la gândul că am folosit prea multe ingrediente picante, pentru că aveam și copii la masă. Din fericire, de data asta am asezonat si: D  Din experiență am aflat că combinația mai multor ingrediente picante duce la un gust complex excepțional. Totul trebuie dramatizat cu atentie pentru a nu depasi cantitatea folosita frecvent.  Până la preparare, coastele marinate se păstrează la rece. Pentru ultima operație au fost îngrijiți marii maeștri ai grătarului Teo @ Florin. Pregătirea grătarului a fost excepțională. Degeaba ai carne, degeaba o marinezi cum trebuie, daca nu stii cum sa o faci la gratar !!!

Ingrediente Costita de Praid -reteta nr.1850

6.5 kg costita porc

1 bere irlandeza neagra Guiness

3 cepe rosii

3 ardei iuti

5 foi de dafin

cimbrisor uscat

fulgi chilli

piper cu lamaiie

300 gr untura proaspata de porc

pasta ungureasca de ardei iute

usturoi granulat

paprika ungureasca afumata

Zaatar rosu [ condiment oriental cu cimbru salbatic ]

500 ml reductie de bulion proaspat de rosii

sare

Categorii