Costita de vacuta cu legume
Reteta culinara Costita de vacuta cu legume din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Costita de vacuta cu legume
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Costita de vacuta cu legume
Am avut o bucată drăguță de coastă cu vreo 3 degete și carne mai bună. Am făcut din ea o supă limpede cu găluște. Alaturi de carne si legume fierte in suc am pus ceapa, ardei, condimente, unt si am luat o masa buna. Carnea era fragedă și suculentă.
1,2 kg de coaste de vita cu multa carne 4 cartofi 3 morcovi 2 pătrunjel rădăcină 2 ardei rosii grasi 3 cepe roșii 150 gr unt 1 catel de usturoi tanar 1 frunză de dafin 1 lingurita boabe de piper ras 1 lingura oregano tocat 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita fulgi de chilli 1 mână de pătrunjel verde sare Legumele se curata si se spala. Carnea de vita se pune sa stea o ora in apa rece pentru ca sangele sa iasa din ea. Aceasta operatie se face pentru a obtine un suc limpede de carne daca se prepara supa. Începeți prin a fierbe carnea de vită împreună cu dafinul, o ceapă și boabele de piper timp de o oră. Sarati. Adăugați morcovii, rădăcina de pătrunjel, cartofii și usturoiul. Se fierbe la foc mic pana se patrund legumele. Scoateți carnea din suc și transferați-o într-o tavă. Alaturi de carne asezam legumele care au fiert in supa, taiate in sferturi sau jumatati. Tăiați bucăți de ardei gras și ceapă roșie felii și distribuiți în tigaie. Asezonați cu sare, fulgi de ardei iute, boia de ardei și oregano. se pun bucatile de unt moale peste carne si legume. Pe fundul tavii se toarna doua linguri de zeama in care au fiert legumele si carnea [ase impiedica tava sa se lipeasca de tava de copt]. dam tava la cuptor la 280 de grade [functie grill] pentru gratinare. Fac aceasta operatie cu grija pentru ca pot obtine gratinatul dorit in 8 minute dar si in 10 minute. Carnea a fost suculenta, cu crusta crocanta si oasele au iesit dintr-o miscare si usor. Așa că am obținut gătitul perfect !!!! Cand se serveste presarat deasupra si mult patrunjel verde tocat !!! Poftă bună !!!!Ingrediente Costita de vacuta cu legume
1.2 kg costita vacuta cu multa carne
4 cartofi
3 morcovi
2 patrunjei radacina
2 ardei rosii grasi
3 cepe rosii
150 gr unt
1 maciulie usturoi tanar
1 foaie dafin
1 lingurita rasa boabe piper
1 lingura rasa oregano maruntit
1 lingurita cu varf boia dulce
1/2 lingurita fulgi chilli
1 manuta de patrunjel verde
sare