Costita la cuptor cu legume!
Reteta culinara Costita la cuptor cu legume! din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Costita la cuptor cu legume!
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Costita la cuptor cu legume!
Daca tot suntem in luna in care pregatim cu multa carne,m-am gandit sa ma dezlanuti si sa pregatesc o reteta tot cu costita de porc,o reteta cu costita si legume,buna rau de sa te lingi pe degete:))
-1 bucata mare de costita de porc; -3 cepe; -3 morcovi; -1 buata radadina de telina; -1 radacina pastarnac; -1 caciulie de usturoi; -1 lingurita usturoi granulat; -1lingurita rozmarin; -1 lingurita oregano; -1 lingurita piper macinat; -1 lingura mare boia de ardei dulce; -1 linguirta boia de ardei iute; -300 ml.bors de putina; -100 ml.ulei de masline.-Se pune castita la bait cu cel putin 24 ore inainte de pregatire termica.
-Baitul este facut din bors de putina acru,boia de ardei iute,boia de ardei dulce,piper macinat,oregano,rozmarin,sare si usturoi granulat.
-Dupa circa 24 de ore se prepara termic costita.Se pune in tava de la aragaz cateva bucati mari de folie de aluminiu,peste folia de aluminiu se pune hartie de copt,peste hartie se pune putin ulei de masline,peste ulei se pune costita,legumele taiate stick-uri,ceapa,usturoiul,se toarna peste tot ulei de masline din belsug,se aduna hartia de copt peste carne,apoi folia de aluminiu ,se pune peste folie o farfurie cu gura in jos sa tina acoperita bine folia si se da tava la cuptor pentru circa 2 ore la foc mare.Dupa doua ore se scoate tava,se dezveleste costita si se mai da la cuptor pentru circa 20 minute,dupa care se poate scoate tava si se serveste.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Ingrediente Costita la cuptor cu legume!
-1 bucata mare de costita de porc;
-3 cepe;
-3 morcovi;
-1 buata radadina de telina;
-1 radacina pastarnac;
-1 caciulie de usturoi;
-1 lingurita usturoi granulat;
-1lingurita rozmarin;
-1 lingurita oregano;
-1 lingurita piper macinat;
-1 lingura mare boia de ardei dulce;
-1 linguirta boia de ardei iute;
-300 ml.bors de putina;
-100 ml.ulei de masline.