Costite de porc adevarate, la gratar

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Costite de porc adevarate, la gratar

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Costite de porc adevarate, la gratar

 

  Am primit mereu recomandări și sfaturi despre cât de bune sunt coastele gata condimentate de la compania X. Dacă mi-au spus trei persoane diferite, am cumpărat-o și eu. Dezamăgire totală!!! Gust prea dulce, aditivi, prea sarat !!! Este timpul să-mi pregătesc propria versiune. Sunt foarte multumit si voi repeta experienta !!! Acestea sunt costuri reale pe care le-am făcut!!! Probabil chiar și pentru întâlnirea de vară a bucătarilor !!! .

2,5 kg coaste de porc 2 beri 2 cepe 2 a fost dafin 1 buchet mic de cimbru 6 linguri untură proaspătă 1 lingurita piper 1 lingurita boia dulce afumata 1 lingurita fulgi de ardei iute 2 lingurite de usturoi granulat 2 lingurite zaatar sare Coastele de porc se spala si se pun intr-o cratita mare. Este sare. Pune foile de dafin, ceapa intreaga si crengutele de cimbru. Turnați bere și apă peste el pentru a le acoperi. Se fierb coastele aproximativ o oră, sub capac. Opriți fierberea și scurgeți lichidul când furculița intră ușor în carne. Lăsați carnea să fiarbă și să se răcească puțin. Într-un bol, amestecați condimentele cu sare. Peste condimente se pune untura proaspata si se amesteca. Cu acest amestec ungem coastele pe ambele părți. Coastele astfel pregatite se pun la rece pana se pun pe gratar. Coaceti coastele pe gratar dupa preferinta: mai incurcate sau fragede !!! Am facut coastele direct pe gratar.  O alta parte pe un gratar din otel inoxidabil asezat pe gratarul din fonta. Deci nici măcar pe plită. S-au copt mai mult în căldura emanată. Mi-au plăcut al doilea fel de mâncare. Erau mai suculente și mai fragede. Se serveste cu coaste la gratar, legume sau salate.

Poftă bună !!!

Ingrediente Costite de porc adevarate, la gratar

2.5 kg costita de porc

2 beri

2 cepe

2 foi dafin

1 manunchi mic de cimbru

6 linguri untura proaspata de porc

1 lingurita piper

1 lingurita paprika dulce afumata

1 lingurita fulgi de chilli

2 lingurite usturoi granulat

2 lingurite zaatar

sare

Categorii