Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

 

Am vazut reteta la Jamila si am zis ca trebuie s-o probez si eu, acum cu sarbatorile de iarna ia venit randul. Multumesc pentru reteta Jamila! Am mai adaugat in plus miere de albine in rest am cam respecatat reteta ei. Este o prajitura aromata si usor de facut. ,,Bunatati pentru Craciun''

 

INGREDIENTE
350 gr faina 250 ml lapte 200 gr zahar 2 linguri miere de albine poliflora 200 gr unt cu 80% grasime un pliculet praf de copt 2 oua esenta de vanilie un praf de sare Glazura: 250 ml lapte 200 gr ciocolata amaruie 200-250 gr nuca de cocos razuita 2 linguri de zahar esenta de rom

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea de albine, esenta de vanilie si praful de sare. Mixam pana totul devine o crema si adaugam ouale pe rand , trecem la incorporat faina amestecata cu praful de copt si alternativ venim cu laptele in fir subtire.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava de copt tapetata cu hartie, nivelam frumos si o introducem la cuptorul preincalzit la o temperatura de 170 grade C, pana se rumeneste un pic deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit bine taiem marginile si portionam blatul in bucati mai mici sau mai mari. Trecem fiecare bucatica prin glazura, scuturam excesul, apoi o tavalim prin nuca de cocos.

Glazura:

Intr-o craticioara se pune laptele si zaharul pe foc, cand s-a incalzit adaugam ciocolata taiata bucatele, oprim focul si lasam ca ciocolata sa stea 2-3 minute si amestecam pana va arata ca o glazura. lasam glazura sa se raceasca.

Ingrediente Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

350 gr faina

250 ml lapte

200 gr zahar

2 linguri miere de albine poliflora

200 gr unt cu 80% grasime

un pliculet praf de copt

2 oua

esenta de vanilie

un praf de sare

Glazura:

250 ml lapte

200 gr ciocolata amaruie

200-250 gr nuca de cocos razuita

2 linguri de zahar

esenta de rom

Categorii