Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut

Reteta culinara Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut din categoria Porc. Cum sa faci Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut

 

Aveam o juma de jambon la cca 1 kg si ceva si cand taiam felii din el mi-a venit asa o idee sa formez niste cosulete si sa le umplu cu ceva leguminoase. Asta am si facut, apoi le-am bagat la oala de lut am acoperit cu capacul tot de lut si la cuptor la foc mic. Gata si haleala de duminica si friptura si garnitura, doi in unu.

cca 1,200 Kg jambon crud ( pulpa de porc cu grasime, fara sorici ) 2 morcovi potriviti 3 cartofi potriviti 4-5 catei de usturoi sare piper mozaic macinat boia dulce de ardei ulei

Am scos de seara bucata de jambon de la congelator, cand a inceput sa se semidezghete, am taiat jambonul felii, 5 buc mi-au iesit. Le-am pus intr-un castron, am presarat putina sare si le-am lasat asa pana dimineata.  Am incins putin ulei in tigaia wok si am pus bucatile de jambon la calit, cate 2-3 min pe fiecare parte, apoi le-am scos pe un servet , le-am lasat sa se raceasca pana am curatat legumele. Am curatat morcovii si cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete mici, am curatat si cateii de usturoi si i-am taiat in bucatele mici, apoi am presarat sare, piper si boia, am adaugat 2 libguri d eulei si am amestecat bine. Am luat fiecare bucata de jambon si cu ajutorul scobitorilor am format un cosulet, parte cu grasime am lasat-o deasupra, asa ca un guleras. Am asezat cosulete in vasul de lut, le-am umplut cu legumele pregatite, restul de legumele-am pus pe langa cosulete, am clatit cu 1 ceasca de apa farfuria unde am pregatit legumele. Am asezat capacul oalei , am dat oala la cuptor la foc mic pentru cca 3 ore. A iesit asa frageda si buna carnea, o nebunie pentru papilele gustativa.

Ingrediente Cosulete de jambon umplute cu legume, coapte in oala de lut

cca 1,200 Kg jambon crud ( pulpa de porc cu grasime, fara sorici )

2 morcovi potriviti

3 cartofi potriviti

4-5 catei de usturoi

sare

piper mozaic macinat

boia dulce de ardei

ulei

Categorii