Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

Se fierb spaghetele in apa cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece, apoi se asaza sub forma de cuiburi, in forme unse cu ulei de masline, forme de briose, de preferat din silicon. Legumele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg bine. Carnea se rumeneste in ulei incins, condimentata si aromata dupa gust. In fiecare forma in care am asezat spaghetele, turnam cate o lingura de legume fierte, apoi deasupra cate o lingura de carne tocata, rumenita si legam totul intre ele cu cate un ou delicios de prepelita. Dam cca. 15 minute la cuptor si apoi lasam sa se raceasca bine. Pregatim sosul delicios din patrunjel, dand la blender, patrunjelul spalat, scurs si taiat fin impreuna cu cei 2 catei de usturoi, cu o lingura de ulei de masline cu aroma de busuioc, pana ce obtinem o pasta legata, foarte delicioasa care se asaza pe platoul, unde scoatem cu grija fiecare cosulet din forma. Extrasfat: Cand se pune carnea tocata deasupra legumelor, se ia cu un pic de ulei din tigaie, astfel spaghetele, dupa coacere, raman moi. Sosul de patrunjel se poate servi si deasupra cosuletelor. Pofta buna!

Ingrediente Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

100 gr spaghete

1 castronel de legume fierte (dupa preferinta)

1 castronel de carne tocata de curcan

oua de prepelita

1 lingurita de legume deshidratate

1 lingurita de amestec uscat (coriandru

maghiran

piper

foi de dafin

oregano)

ulei de busuioc cu aroma de busuioc

sare

2 catei de usturoi

1 legatura de patrunjel verde

Categorii